EBRD
Pilot Project Funded by the European Bank for Reconstruction and Development

Mai multe date privind achizițiile publice din Moldova

Inițial, portalul Open Contracting din Moldova a fost dezvoltat de Guvern cu sprijinul echipei Open Contracting de la Banca Mondială și lansat în septembrie 2017.

Începând din noiembrie 2019, portalul a fost finalizat și actualizat cu ajutorul BERD. Datele de pe portal acoperă toate achizițiile de la sistemul electronic MTender și vechiul sistem SIA RSAP. Sunt colectate și publicate în timp real.

Portalul are instrumente interactive pentru analizarea informațiilor cheie despre achizițiile din țară, precum și funcționalitate pentru exportul datelor brute în formatul de date deschise. Datele sunt publicate în conformitate cu Standardul Open Data Data Contracting.

Condiții de Utilizare

Utilizarea acestor site-uri web constituie un acord cu următorii termeni și condiții:

Site-urile web sunt operate de un proiect de cooperare tehnică creat de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare („BERD”) cu sediul central în One Exchange Square, Londra EC2A 2JN, Marea Britanie.

Acești termeni și condiții, Declarație de confidențialitate și renunțare la răspundere (denumite „Condițiile de utilizare”) se aplică pentru utilizarea site-urilor https://mtender.gov.md/en/visualization și https://opencontracting.eprocurement.systems/contracts/contractor denumite „Site-urile”). Dacă nu sunteți de acord cu acești Termeni de utilizare, trebuie să părăsiți site-urile.

BERD poate modifica din oricând aceste Condiții de utilizare, fără notificare prealabilă. Continuând să acceseze site-urile în urma oricărei astfel de modificări, utilizatorii acceptă ca acestea să le fie opozabile.

Nimic din aceste Condiții de utilizare nu se interpretează ca o renunțare sau modificare de către BERD la imunitățile, privilegiile și scutirile BERD acordate în baza Acordului de instituire a Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare, convenție internațională sau orice lege aplicabilă.

Neexercitarea de către BERD a oricăror drepturi sau dispoziții ale acestor Condiții de utilizare nu constituie o renunțare expresă sau tacită la acest drept sau dispoziție. În cazul în care oricare prevedere a Condițiilor de utilizare este considerată de către o instanță de judecată competentă ca fiind nulă sau lipsită de efect juridic, celelalte prevederi neafectate ale Condițiilor de utilizare rămân valabile.

Cu excepția cazului în care aveți o relație contractuală directă cu BERD, aceste Condiții de utilizare constituie întregul acord dintre BERD și Dvs cu privire la Site-uri.

Conținutul

BERD menține Site-urile pentru cei care aleg să-l acceseze („Utilizatori”). Informațiile conținute pe aceste site-uri sunt doar cu titlu informativ.

Cu excepția cazului în care se prevede altfel, interpretările și concluziile exprimate în Materialele din aceste site-uri sunt cele ale diferiților membri ai personalului, consultanți sin cadrul proiectului de cooperare tehnică și consilieri care au pregătit lucrarea și nu reprezintă neapărat punctele de vedere ale BERD.

Conținutul prezentat în aceste site-uri poate varia în funcție de funcționalitățile și limitările browserului. BERD nu își asumă nicio răspundere dacă nu puteți vedea nicio parte sau o componentă a Site-urilor.

BERD își rezervă dreptul de a schimba sau elimina orice material de pe Site-uri, inclusiv, fără a se limita la revizuirea și / sau ștergerea funcțiilor sau a altor informații fără o notificare prealabilă.

Site-urile pot conține hyperlink-uri sau referiri la site-uri web terțe. Orice astfel de hyperlink sau referință este furnizată numai pentru comoditatea dvs. BERD nu are control asupra acestor site-uri terțe și nu își asumă nicio responsabilitate în legătură cu conținutul, materialul sau informațiile de pe aceste site-uri.

Vă puteți conecta la Site-uri fără a solicita permisiunea BERD. Totuși, astfel de legături trebuie să identifice clar sursa de informații și să păstreze integritatea Site-urilor fără alterare. BERD își rezervă dreptul de a refuza permisiunea de a vă conecta la Site-uri și poate solicita, în orice moment, să încetați să vă conectați la Site-uri.

Aceste site-uri pot conține opinii și declarații ale diferitor furnizori de informații sau conținut. BERD nu garantează sau nu aprobă acuratețea sau fiabilitatea niciunui sfat, opinie, declarație sau alte informații furnizate de orice informație sau furnizor de conținut sau de orice utilizator al acestor Site-uri sau al altei persoane sau entități. Încrederea pe astfel de opinii, sfaturi, declarații sau alte informații va fi, de asemenea, pe propriul Dvs risc.

Nimic din aceste site-uri sau din orice materiale nu va fi interpretat, implicit sau explicit, ca conținând o recomandare sau sfat de investiții sau care să constituie o ofertă sau o invitație a BERD sau în numele acesteia.

BERD își rezervă dreptul, la propria sa discreție și din orice motiv și fără notificare, de a modifica, modifica, limita, suspenda sau întrerupe Site-urile sau orice Materiale în orice privință; și bloca accesul oricărui utilizator la Site-uri sau la orice porțiune a acestora. BERD nu are nicio obligație să ia în considerare nevoile utilizatorilor în legătură cu aceasta.

BERD acordă Utilizatorilor permisiunea de a vizita Site-urile și de a descărca și copia informațiile și documentele (denumite „Materiale”) de pe Site-uri pentru uzul personal al Utilizatorului. Pentru utilizare comercială, se aplică termenii Licenței Apache 2.0 (https://www.apache.org/licenses/LICENSE-2.0).

Restricții și încetarea

În cazul în care este necesară o autentificare și o parolă, recunoașteți și sunteți de acord că BERD poate, la discreția sa, să dezactiveze numele și parola de autentificare și, în acest sens, să vă împiedice accesul la Site-uri dacă încălcați Condițiile de utilizare.

Obligațiile utilizatorului

În timp ce utilizați site-urile, nu este posibil să:

a. postați sau să transmiteți orice informații ilegale, frauduloase, calomnioase, defăimătoare, obscene, pornografice, profane, amenințătoare, abuzive, pline de ură, jignitoare, derogatorii sau de altfel obiectabile, de orice fel, inclusiv fără limitare orice transmisie care constituie sau încurajează o conduită care ar constitui o infracțiune, să dea naștere la răspundere civilă, să încalce orice lege sau reglementare aplicabilă sau să afecteze bunul nume și reputația BERD;

b. posteze sau transmită orice reclame, solicitări, scrisori în lanț, scheme piramidale, oportunități de investiții sau scheme comerciale de orice fel sau alte comunicări comerciale nesolicitate;

c. posteze sau transmite orice software sau material care conține orice "virus", "cal troian", "vierme", "bombă de date", "bombă logică" sau orice altă componentă similară;

d. copiați, modificați, licențiați, creați lucrări derivate din, transferați, postați, publicați, republicați, transmiteți, retransmiteți, reproduceți, distribuiți sau în orice fel exploatați sau utilizați:

(i) Materiale obținute prin intermediul site-urilor în scopuri comerciale; sau
(ii) Materiale sau orice lucrare derivată a acestor Materiale, obținute prin site-urile care fac obiectul dreptului de autor sau al oricărui alt drept de proprietate intelectuală al unei terțe părți. Dacă doriți să copiați, să modificați, să licențiați, să transferați, să publicați, să republicați, să transmiteți, să retransmiteți, să reproduceți, să distribuiți sau să exploatați sau să folosiți astfel de materiale sau orice lucrare derivată a acestor materiale, trebuie să obțineți mai întâi permisiunea necesară a proprietarului. Acolo unde este necesar, sunteți de acord să păstrați confidențial numele și parola contului dvs. înregistrate și nu veți permite altor terți să acceseze Site-urile folosind detaliile contului dvs.

Sunteți de acord să nu afectați, restricționați, limitați sau să împiedicați altor persoane să folosească Site-urile.

Una din condițiile de utilizare a Site-urilor, este că sunteți de acord să apărați, să despăgubiți și să păstrați BERD liber de orice pretenții, acțiuni, proceduri, pierderi, daune, costuri și cheltuieli, inclusiv taxe legale rezonabile, care rezultă în orice mod din utilizarea Dvs a Site-urilor sau a oricărei încălcări a acestor Condiții de utilizare de către Dvs sau, după caz, de către utilizatorii contului Dvs înregistrat.

În cazul în care utilizatorul nu este nemulțumit de orice Material de pe acest Site sau de oricare dintre Condițiile de utilizare, singurul remediu al utilizatorului este de a întrerupe utilizarea site-urilor.

Confidențialitatea

Site-urile web sunt operate de un proiect de cooperare tehnică creat de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare („BERD”) cu sediul central în One Exchange Square, Londra EC2A 2JN, Marea Britanie.

Informații personale

Prin accesarea Site-urilor, anumite informații despre Utilizator, cum ar fi adresele IP (Internet Protocol), navigarea prin Site-uri, software-ul utilizat și timpul petrecut, împreună cu alte informații similare, vor fi stocate temporar pe serverele BERD. Acestea nu vor identifica în mod specific Utilizatorul. Informațiile vor fi utilizate intern numai pentru analiza traficului pe site-uri web.

Înregistrarea pe aceste Site-uri nu este obligatorie, deși descărcarea conținutului și / sau accesul la anumite secțiuni ale Site-urilor poate necesita înregistrarea Utilizatorului. Înregistrarea pe Site-uri nu implică niciun cost.

Site-urile nu colectează informații personale, cu excepția cazurilor în care sunt oferite voluntar. Dacă utilizatorul furnizează informații de identificare unice, cum ar fi numele, adresa și alte informații privind formularele stocate pe Site-uri, aceste informații vor fi utilizate în scopuri statistice, păstrate strict confidențiale și nu vor fi împărtășite cu terți, cu excepția permisiunii explicite. Cu toate acestea, BERD nu își asumă nicio responsabilitate pentru securitatea acestor informații.

Datele din registru

Site-urile utilizează registru cu fișiere. Aceste fișiere conțin informații precum adrese de protocol Internet (IP), tip browser, furnizor de servicii Internet (ISP), pagini de referință / ieșire, tip platformă, timbru de dată / oră. Aceste date nu sunt legate de nicio informație de identificare personală și sunt utilizate doar pentru analiza statistică agregată a traficului site-urilor.

Cookie-urile

Un cookie este o informație pe care site-urile web o trimit browserului utilizatorului web pentru a înțelege mai multe despre interesele și intențiile acelui utilizator în utilizarea site-ului.

Site-urile folosesc cookie-uri pentru a înregistra informații despre modul în care oamenii utilizează site-ul web. Site-urile folosesc mai multe platforme de analiză pentru a compila date despre utilizarea generală a Site-urilor și pentru a-l optimiza pe baza a ceea ce învățăm despre interesele și obiceiurile colective ale utilizatorilor. Aceste informații sunt apoi utilizate pentru a perfecționa și dezvolta site-urile, astfel încât să beneficieze cât mai mult publicului. Nu studiem înregistrările utilizatorilor individuali și nici nu păstrăm informații despre locația sau adresa IP a persoanelor. Cookie-ul expiră la sfârșitul sesiunii și nu conține informații de identificare personală. Prin utilizarea site-urilor sunteți de acord cu site-urile care trimit un cookie către browserul Dvs web. Dacă nu consimțiți acest lucru, ar trebui să încetați să utilizați Site-urile sau să modificați setările cookie-urilor de pe computer pentru a restricționa utilizarea acestora.

Site-uri terțe

Site-urile conțin legături către alte site-uri. BERD nu este responsabilă pentru practicile de confidențialitate sau conținutul acestor site-uri web.

Informații de contact

Dacă aveți întrebări cu privire la această declarație de confidențialitate, condițiile de utilizare, practicile acestui site sau relațiile Dvs cu acest site, vă rugăm să contactați:

Legal Transition Programme
European Bank for Reconstruction and Development
One Exchange Square, London EC2A 2JN, United Kingdom
Email: gpafacility@ebrd.com

Declarație de renunțare la răspundere

Site-urile și materialele sunt furnizate în formatul „așa cum este” și „după disponibilitate” fără garanție, condiție sau angajament de niciun fel, expres sau implicit. BERD nu își asumă nicio răspundere, garanție, angajament în legătură cu furnizarea site-urilor, inclusiv cele privind disponibilitatea, completitudinea, exactitatea și actualizarea materialelor furnizate prin intermediul site-urilor.

Utilizarea Site-urilor este pe riscul exclusiv al Utilizatorului. În măsura permisă de legile aplicabile, BERD nu își asumă răspunderea și exclude orice răspundere (fie că rezultă din contract, infracțiune (inclusiv neglijență), încălcarea obligației legale sau în alt mod) care rezultă din orice inexactitate, neexecutare, eroare, omisiune, întrerupere, ștergere , defecte, întârzieri în funcționare sau transmisie, virus computerizat, eșecul liniei de comunicare, furt sau distrugere sau acces neautorizat la, modificarea sau utilizarea oricăruia dintre materialele de pe site-uri. În niciun caz, BERD nu va fi responsabilă față de Utilizatori pentru orice pierdere sau pagubă suferită (atât directe, cât și indirecte) care rezultă din utilizarea Site-urilor.

Site-urile pot conține link-uri și referințe la site-uri web ale unor terțe părți. Site-urile la care se face referință nu se află sub controlul BERD, iar BERD nu este responsabilă pentru conținutul niciunui site legat sau pentru orice legătură conținută pe un site legat. BERD furnizează aceste legături doar ca comoditate, iar includerea unei legături sau referințe nu implică aprobarea site-ului legat de BERD.